Задърха трима каналджии да превозват 13 мигранти от Афганистан

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се провежда разследване по досъдебно производство за трафик на мигранти, съобщи “Труд бг”.

На 2 март, в РУ-Велико Търново е започнало досъдебно производство за това, че във великотърновското село Нацовци, с цел да бъде набавена за себе си имотна облага, противозаконно били подпомогнати бежанци. Това са тринадесет лица от Афганистан, на които е оказано съдействие да преминат в страната в нарушение на закона, като за деянието е използван лек автомобил „Мерцедес”, управляван от лицето Н. Н. Извършеното престъпление е по чл. 281, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от НК.

По досъдебното производство са извършени действия по разследването в условията на неотложност. Извършен е оглед на местопроизшествие на лек автомобил, при който са иззети веществени доказателства, включително и моторното превозно средство. Извършват се разпити на свидетели. За срок до 24 часа, на основание ЗМВР, са задържани три лица – Н.Н. (на 26 години), Й.И.(на 24 години) и А. И.(на 35 години).

След анализ на събраните доказателства предстои преценка от страна на наблюдаващ прокурор относно привличане на определени лица към наказателна отговорност.
Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като се провежда от разследващ полицай при РУ – Велико Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share