Строеж бутна стена на блок в София, има пострадала жена

Стена в офис на партерен етаж се срути, като според подателя на сигнала до bTV причината е строеж в близост. Инцидентът става вчера около 16 часа в столичния квартал „Лозенец“, когато в съседния строителен обект изграждат калканна стена.

Под натиска на бетона, стената на офиса се срива. В помещението е имало жена, която, за щастие, не е пострадала сериозно.

Видях, че жената лежеше и имаше контузии по краката. Тя разказа, че изведнъж всичко се е сринало и че е благодарна, че е жива, обясни съседът Димитър Димитров. Той заяви, че строежът трябва да се спре, като в неговия апартамент също има минимални щети, но те са само пукнатини.

В случая не мога да дам конкретна констатация. Според мен зиданата конструкция на съседната сграда не е укрепена. Но това ще може да се потвърди от независим експерт, който ние сме извикали, за да направи обследване и да даде становища относно състоянието на съседната сграда и как би трябвало да продължим с изпълнението на строежа, обясни проектовият ръководител на фирмата строител Александър Кехайов.

ДНСК е сигнализирана и започва проверка.

Ще се изземе проектната документация, ще се провери за съответствие на изпълнението с одобрените проекти, заяви заместник-кметът на район „Лозенец“ Михал Сотиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share