Мъск обвини американски медии в расизъм спрямо белите и азиатците

Милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм, насочен срещу белите и азиатците, след като редица американски вестници спряха да публикуват комикса “Дилбърт” на автора Скот Адамс заради негови коментари, които бяха възприети като обидни за черните американци, съобщи Ройтерс.

Сред вестниците, които спряха “Дилбърт”, са “Лос Анджелис таймс”, “Вашингтон пост” и “Ю Ес Ей Тудей”. Причината бяха изказвания на Адамс в канала му в ЮТюб, в които той определи черните американци като “група на омразата” и направи расистки коментари, информира БТА.

В публикация в Туитър Мъск заяви, че медиите в продължение на дълго време са били расистки към цветнокожите, но сега са “расистки срещу белите и азиатците”.

“Може би могат да пробват да не са расисти”, написа Мъск.

В отговор на потребител, който заявява, че белите жертви на полицейско насилие получават малка част от медийното внимание в сравнение с черните жертви, Мъск каза, че отразяването е “много непропорционално, за да представи неверен наратив”.

Последните коментари на Мъск са по повод на изказванията на създателя на “Дилбърт”, който препоръча белите американци “да стоят настрана от черните”. Адамс каза това в отговор на проучване на консервативното издание “Расмусен Рипортс”, в което се казва, че 26 процента от черните участници са изразили несъгласие с твърдението “Окей е да си бял”.

Възгледите на Мъск по обществени въпроси се следят отблизо, след като той придоби Туитър през октомври. Той влезе в спор с правозащитни групи за защитата срещу речта на омразата в социалната медия и за възстановяването на някои профили, които по-рано бяха блокирани. Някои рекламодатели напуснаха платформата заради опасения за сигурността на брандовете им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share