Марк Уолбърг: Религията не е популярна в Холивуд

 

Актьорът Марк Уолбърг заяви, че религията не е популярна в Холивуд Филмовата звезда, известен най-вече с филмите “Приятелю Тед” и “Буги нощи”, е ревностен католик и се появи в американското телевизионно предаване “Today” с кръстче на челото. Кръстът отбелязва Пепеляна сряда – първия ден от Великия пост в християнския календар.

51-годишният Уолбърг сподели в предаването, че трябва баланс, когато става въпрос за това да бъдеш професионален актьор и същевременно да се опитваш да защитаваш и разпространяваш вярата.

Бившият музикант от “Marky Mark and the Funky Bunch”, който премина към актьорска кариера в средата на 90-те години, каза: “Не искам да го натрапвам на никого, но не отричам вярата си. Това е още по-голям грях”. Той добави: “Знаете ли, това не е популярно в моя бранш, но, не мога да отрека вярата си. За мен е важно да споделям това с хората. Имам приятели от всички сфери на живота и от всички различни видове вяра и религии, така че е важно да ги уважавам и почитам”.

Въпреки опитите му да раздели вярата и кариерата си, религията на Уолбърг често присъства силно в актьорската му работа. В миналото той изрази съжаление за ролята си във филма “Буги нощи” на Пол Томас Андерсън, заявявайки, че ролята на порнозвезда не е била в съответствие с религиозните му ценности. По време на среща през 2015 г. той се извини и на папа Франциск за грубия език, който героят му използва в комедийния филм “Приятелю Тед” с рейтинг “R”.

През 2022 г. Уолбърг се снима и продуцира “Отец Стю” – драма, разказваща истинската история на покойния Стюарт Лонг, който е боксьор аматьор, превърнал се в католически свещеник, страдащ от прогресивно мускулно разстройство. Уолбърг обясни, че заради отдадеността си да направи филма е похарчил “милиони и милиони” от собствените си пари. Филмът обаче получи смесени отзиви. В Rotten Tomatoes рейтингът на филма е едва 41%.

По време на интервюто си за “Today” Уолбърг призна, че религиозната му вяра понякога го е възпрепятствала, като призна, че многократно му се е налагало да сменя църкви, тъй като членовете на паството са му предлагали идеи за филми.

Той каза: “Не съм в църквата, за да търся материал. Опитвам се да намеря малко спокойствие и тишина и да мога да се помоля”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share