Застудяване, с валежи от дъжд

През нощта облачността ще е предимно значителна, но валежи от дъжд ще има на места само в Южна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа умерен, в източната половина от страната – силен, южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°.  Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще бъде по-високо от средното за месеца.

През страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често – значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно – в Източна България, където през целия ден ще остане от юг – умерен до силен. Максималните температури ще са в широки граници от 10° – 12° в Западната половина от страната до 18° – 20° на изток.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често – значителна и в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра – дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

През следващите дни ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m – от сняг. Във вторник в отделни райони в Южна България ще са значителни по количество, а в сряда ще са слаби и на по-малко места.

Вятърът ще се ориентира от североизток, температурите ще се понижат и в сряда минималните ще са между 1° и 6°, а максималните – между 5° и 10°.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share