В столичния градски транспорт искат 30% увеличение на заплатите

Очаква се днес да се проведе нов кръг преговори между столичния зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов и синдикатите в четирите дружества на градския транспорт.

Тема на обсъждания е повишението на заплатите. Работниците искат 30 % увеличение, информира Иван Кирилов – председател на Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа”, съобщава БНР.

“Окончателно очакваме Дончо Барбалов да предложи увеличение на заплатите на работниците в 4-те транспортни дружества на база на наше искане, което е за 30% увеличение. Чакаме ответната страна да потвърди, откаже или предложи нещо различно. Призовали сме всички работници, които не са на работа от метрото, автотранспорта, електротранспорта и ЦГМ да присъстват пред Столична община, да подкрепят преговорите и да защитават своите интереси. Ако не постигнем желаното, най-вероятно ще се стигне първоначално до 1-часова ефективна стачка и ще спрем градския транспорт в София в пиков час, рано сутрин, когато е най-необходим на гражданите”, казва Иван Кирилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share