Ангелов: Проф. Габровски е безспорен авторитет и може да се справи

В предаването „Още от деня” по БНТ Костадин Ангелов, каза че предлагат безспорен авторитет в българската медицина и това е ясно доказателство, че ще направят всичко необходимо, за да съставят кабинет. „Ако бяхме предложили партиен кандидат, щяха да се появят онези червени линии, които чертаеха предизборната кампания.”

Обмисляли сме всичко, но се спряхме на проф. Габровски като безспорен авторитет, защото считаме, че той може да се справи с тази нелека задача, категоричен е Ангелов. „Той е много диалогичен, много компромисен, разбира се не до степен да бъде без собствено мнение, с много твърда понякога позиция, може да взима бързи решения и то бързи решения в спешна и трудна ситуация”.

В момента България има нужда от решения на проблемите, от диалогичност, от компромиси, категоричен е Ангелов. „Тя няма нужда да се замеряме с компромати”.

Ние бяхме длъжни да изпратим материали в ДАНС, защото това, което намерихме в чекмедже в Министерство на енергетиката бяха документи, които даваха енергетиката на България на ишлеме, обясни Ангелов. „Това, което разбрахме е, че Петков не е възлагал на ДАНС проверка на компанията „Джемкорп”. Докладът на ДАНС му е даден и той го е заключил в чекмедже отново в МС няколко месеца. Не може при тези неща ние да не сигнализираме ДАНС. А по отношение твърденията на ПП, ние нямаме никакви притеснения от техни сигнали, които подават, нито от твърденията им, че действаме в синхрон с президента. Тук говорим за интереса на България и когато има хора, които защитават националния интерес, ако това е синхрон, то това е добре дошло за българската държава”.

Ние не сме спирали да водим разговори в парламеннта, заяви политикът. „Сега ще започнем отново да търсим такива разговори, да предложим формула за излизане от кризите. Единственият начин е подписване на споразумение с ясен линеен график какво ще се случва всеки месец, докога ще работи това правителство и какви проблеми се очаква да бъдат решени”.

Евроинтеграцията е на първо място, еврозоната, Шенген, Плана за възстановяване и устойчивост – това са най-важните неща, които трябва да се случат в България, категоричен е Ангелов. „Когато се поставят условия за водене на разговор, според мен това е инфантилно поведение, детско поведение, незряло поведение. В парламента се водят разговори между всички парламентарно представени сили. Това ни казва българския народ – да го представляваме и да водим разговори.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *