Полезните свойства на бирата

Бирата е една от най-любимите алкохолни напитки на мъжете по целия свят. Но знаехте ли, че освен като разхлаждащо питие, тя може да действа и като лек за редица състояния на човешкия организъм? Полезните свойства на бирата са били известни сред лечителите в древните епохи, като е била препоръчвана за борба с редица здравословни проблеми., съобщи “Труд бг”.

Добро храносмилане

Бирата може да подпомогне значително за доброто храносмилане, тъй като съдържа разтворими фибри. Въпросните фибри имат голяма важност за успешното преминаване на храната през червата, а техният дефицит може да доведе до чревни проблеми. Тя се усвоява лесно от организма и допринася за подобрено храносмилане.

Здрави бъбреци

Може би звучи странно, но за разлика от повечето алкохолни напитки, бирата може да подпомогне за здрави бъбреци. Тя е богата на магнезий и калций, които от своя страна предпазват от образуване на камъни в бъбреците. Допълнително, в бирата има много голямо количество вода, което води до често уриниране и съответно – пречистени бъбреци.

Добър сън

Знаете ли, че бирата може да подобри значително съня? И тук не говорим за големи количества, а по-скоро за една чаша бира, изпита по време на вечеря. Освен, че ще улесни храносмилането, лактофлавинът в нея ще помогне за бързо и лесно заспиване, и за дълбок и хубав сън.

Щастие и борба със стреса

Хмелът, който се съдържа в бирата, има успокояващо действие. Благодарение на него хората са много по-позитивни и жизнени, хормоните на щастието се продуцират повече, което води и до по-ниски нива на стрес. Две чаши бира на ден (максимум) могат да понижат тревогата и да увеличат усещането за благополучие.

Красива кожа и коса

Много дами използват бирата като козметично средство, тъй като благодарение на витамините, които се съдържат в напитката, тя се бори с пигментацията по кожата и има регенериращо действие. Освен това бирата може да направи кожата много по-гладка и еластична. За лице е най-подходящо да се използва пяна от прясна бира, или тъмна напитка.

Когато става въпрос за косата – бирата наистина може да свърши чудеса. Маските с тази алкохолна напитка правят косата много по-гъста, здрава и сияйна. Мнозина успяват да се преборят с косопада, благодарение на свойствата на бирата.

Нека не забравяме, че въпреки полезните си свойства, бирата остава алкохолна напитка и трябва да се консумира внимателно. Напитката трябва да се приема в ниски до умерени количества, като не трябва да прекалявате. Ако пък не искате да пиете бира, но искате да се възползвате от полезните и свойства, то може да я използвате за готвене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share