Захариева: Искаме Закон срещу домашното насилие

Днешното редовно парламентарно заседание беше открито от две декларации – на ГЕРБ и БСП, посветени на Деня на жертвите на домашното насилие и Гладомора в Украйна.

“Днес е Денят на жертвите на домашно насилие. Надявам се това Събрание, колкото и време да работи, да компенсира недостатъците в българското законодателство. Статистиката наистина е много лоша, всяка година по новините слушаме за все повече убити жени и момичета от техните партньори или съпрузи”, отбеляза Екатерина Захариева от ГЕРБ и се извини, че тя и колегите ѝ няма да успея да присъстват на конференция за насилието над жените.

“Трябва да предоставим на жертвите на домашното насилие най-съвременната защита. Да осигурим превенция и адекватни здравни, социални и правни услуги”, коментира още бившият външен министър.

Захариева припомни, че кабинетът “Борисов 3” е работил над Закон срещу домашното насилие.

“Да довършим това, което е започнато и няколко правителства работиха. Ако МС не внесе този закон, който се работеше по време на правителството “Борисов 3″, ние ще направим това”, каза още Екатерина Захариева.

В началото на своята декларация депутатът от ГЕРБ почете и паметта на жертвите на умишлено предизвикания от СССР през 1932-1933 г. Гладомор в Украйна.

“Изпратените болшевишки команди са конфискували всяка храна на хората и са ги оставяли да загиват от глад. Тези, които са оказвали съпротива, са били безмилостно убивани”, обясни тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share