Диана Ковачева: Редно е да бъдат върнати ковид добавките за медиците

В предаването „Още от деня” по БНТ Диана Ковачева, каза че е изпратила препоръка към министъра на здравеопазването да се върнат добавките за ковид на медиците. „Редно е да бъдат върнати тези 1000 лв., които са за медиците на първа линия, така че да им помогнат. Ние като общество сме длъжници на лекарите, така е да имат те спокойствието в тази ситуация на труден живот. Мисля, че е редно тези пари да бъдат възстановени и не е редно точно от тях да пестим”.

Смятам, че е задължително да се върне практиката на безплатните тестове, такава препоръка отправих и към министъра на здравеопазването, категорична е Ковачева. „За много хора е трудно да си купуват тези тестове. Смятам, че ако антигенните тестове са безплатни, хората ще бъдат стимулирани да се тестват и това ще реши въпроса със скритата заболеваемост, с която те ходят на работа. Много хора не могат да си позволят да платят за цялото семейство. Хората не могат да покриват битовите си разходи, а камо ли да плащат за 4 теста. Затова държавата трябва да помогне на хората в тази ситуация”.

Имам добра комуникация с институциите, имам случаи, в които мога да посоча, че съм се справила, например днес от АПИ имам писмо, че шофьорите, които са карали на 31 юли без винетки, няма да бъдат глобявани, обясни Ковачева. „Това е една препоръка, в която се вслушаха. Друг пример е забраната за разпространение на райски газ. Успя и препоръката за хората с увреждания за ТЕЛК-овете, удължени са до края на годината. Имам немалко случаи, в които успявам. Но и разбира се има и много случаи, в които продължавам да работя”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *