1566 са новите случаи на COVID-19 у нас

1566 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат данните на Единния информационен порталНаправени са 6596 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 23,7%.Починали са петима пациенти. В болница са 1073 души, от които 48 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 172.

Излекувани през последното денонощие са 1432 души.През последните 24 часа са поставени 2760 дози ваксина.От днес област Добрич се връща в жълтата зона. Общата заболеваемост в страната спада

На фона на новата вълна на коронавирус у нас се оказва, че липсва регламент за лечение на КОВИД-19 в общинските болници –

На фона на новата вълна на коронавирус у нас се оказва, че липсва регламент за лечение на инфекцията в общинските болници. Причината е, че страната ни вече не е в извънредно положение.

В общинската болница в Чирпан има пациенти, които развиват коронавирус, след като са приети с друго заболяване. Лекарите лекуват и двете, но средства за коронавирусната инфекция не се получават.

Д-р Неделчо Тотев, директор на МБАЛ Чирпан: Няма извънредно положение. Ние, ако го работим, ще го отчитаме като някаква на ръба на закона пневмония. Ще получаваме пари за пневмония, но не за КОВИД-19. Ще пишем придружаващо заболяване КОВИД, а в същото време лекарите, сестрите, останалия персонал ще получат 0 лева за това, че работят с една особено опасна инфекция.

Вече има заразени и от работещите в болницата. Мотивацията на медицинските сестри пада и хората напускат.Тонка Червенкова, главна сестра в лечебното заведение: Те се натоварват изключително много, работата става повече, а в същото време заплащането е същото.Според вирусолога Любомира Николаева-Гломб сега се намираме в пика на вълната и следващата седмица ще последва спад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *