Две обвинения са повдигнати на мъжа, заподозрян за тройното убийство

Две обвинявания са повдигнати на мъжа, обвинен за тройното ликвидиране в пловдивското село Рогош. 39-годишният мъж е живеел с чичо си и двамата си братовчеди в една къща. След закононарушението мъжът се укрил в дома на своята майка, където по-късно е арестуван. Полицейските екипи са работили доста професионално, съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който посети селото. Той посочи и положителното взаимоотношение по случая сред полицията и прокуратурата.

Направената проба на обвинения посочила, че не е използвал алкохол. По случая досега са осъществени голям брой огледи, разпитани са очевидци, конфискувано е и противозаконното оръжие, с което е осъществено закононарушението – това съобщи заместник-окръжният прокурор Галина Андреева, като акцентира че в основата му е спор за парцел, а по думите напрежението сред роднините ескалирало след: ” Търсене на правата от едната страна във връзка с парцел. Тепърва следва да се откри дали този парцел разполага с всички документи, с цел да бъде избран като легален “.

” Вече съм разпоредил във всички регионални дирекции да бъдат издирени случаи като този, тъй като на доста места има такива тлеещи спорове и би трябвало да се акцентира на превенцият ” “, сподели служебният вътрешен министър Иван Демерджиев: ” Това, което регистрирам като уязвимост, е точно предварителната защита в този случай, която контрастира с извънредно професионалните дейности на полицията след осъществяване на действието. Има доста да работим по предварителната защита “. За да не се стига до напрежение в село Рогош, част от семейството, в която се разигра нещастието, е изведена от селото. Полицейски екипи остават да дежурят на място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *