Хванаха масовия убиец от парада в Чикаго

Американската полиция съобщи, че е задържала заподозрян, свързан с масовата стрелба в предградието на Чикаго – Хайлънд парк, при която бяха убити шестима и ранени повече от 36 души, след като бял мъж с винтовка откри огън от покрива на сграда срещу парад по случай Деня на независимостта – 4 юли, предаде Ройтерс.

Полицията потвърди, че задържаният е 22-годишният Робърт Кримо, който е местен жител. Служителите на реда съобщиха, че той е карал сребриста “Хонда Фит”.

Американският президент Джо Байдън каза, че той и съпругата му са “шокирани от лишеното от смисъл насилие с използване на огнестрелно оръжие” в предградието на Чикаго – Хайлънд парк, предаде АФП.

Байдън каза, че в разговор с губернатора на щата Илинойс и с кметицата на град Хайлънд парк “е предложил всестранна подкрепа от страна на федералните власти”. Президентът отбеляза също, че е готов да ангажира федералните правоохранителни органи за издирване на стрелеца.

Байдън припомни, че неотдавна е утвърдил редица законодателни инициативи, призвани да предотвратят инциденти с използване на огнестрелно оръжие. Той обеща в изявление “да не се предава в борбата срещу епидемията от насилие, свързано с използване на огнестрелно оръжие”.

На местопрестъплението работиха повече от 100 полицейски служители, включително служители на ФБР. Открито е оръжието на стрелеца – винтовка. Установено е, че извършителят е открил безразборна стрелба от прикритие на покрива на сграда. Кметицата на Хайлънд парк Нанси Ротеринг призова хората да избягват центъра на града

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *