Георги Георгиев, СОС: Цената на билета за градския транспорт няма да бъде вдигана

 В предаването „Още от деня“ по БНТ Георги Георгиев, каза че въпросите за градския транспорт отдавна са поставени, защото сме свидетели на безпрецедентен ръст на горивата. „Над 300% е поскъпването на природния газ. Още от есента, когато започна кризата, поставяхме много остро този въпрос. Днес синдикатите на работещите в градския транспорт организираха протест, на който представиха исканията си. Перспективите за София не са никак розови“.

Това е крайният момент, в който държавата трябва да влезе в своята роля, близо 2 милиона български граждани не бива да бъдат наказвани от държавата, за това че София се управлява от ГЕРБ, заяви Георгиев.

В момента заплатите са осигурени за м. юли, включително, категоричен е Георгиев. „Близо 40% от данъците на софиянци отиват в момента за издръжка на градския транспорт. Тези пари са увеличени с 60 милиона лева“.

Цената на природния газ и на ел. енергията е еднакво поскъпнала в цялата страна, допълни Георгиев. „В момента говорим за предложени и разказани мерки. Досега сме получили нула лева компенсация, при положение, че произвеждаме и плащаме 40% от БВП“.

София не може да си позволи градският транспорт да не функционира, категоричен е Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *