Амбър Хърд страда от разстройства на личността

Съдебната сага между бившите съпрузи Амбър Хърд и Джони Деп продължава вече втора седмица. Сега на фокус е психичното здраве на актрисата.

Амбър Хърд страдала от истрионично и от гранично разстройство на личността, и имала “силно преувеличени симптоми на посттравматично стресово разстройство” според клиничния и съдебномедицински психолог, който е оценил психическото й състояние след раздялата й с Джони Деп.

Доктор Шанън Къри каза пред съда, че първоначално е била повикана от адвокатите на на Деп, за да помогне да се установи дали има доказателства за “насилие от интимен партньор” в отношенията на двойката, но по-късно била помолена да извърши “психологически анализ” на актрисата.

Тя каза, че при граничното разстройство на личността жените прилагат насилие спрямо партньора си. “Едната тактика е физическо нападение, а след това да се наранят, и после да изискат ограничителна заповед за мъжа до себе си”, смята психологът.

Широко известно е, че Хърд подаде временна ограничителна заповед срещу Джони Деп през май 2016 г.

Доктор Къри каза също, че пациентите с истрионично разстройство са “много, много заинтересовани от външния си вид” и често го използват, “за да получат това, което искат”. Тя каза, че е обичайно хората с такива личностни разстройства да поемат “роля на жертва или принцеса”, като понякога си измислят истории, за да “получат уважение и внимание по този начин”.

Тя поясни, че разстройството на личността е трайна черта, засягаща всички аспекти от живота на човек, за разлика от психичните разстройства като депресията, които според нея са “епизодични” и “идват и си отиват”.

Къри изброи това, което смята за някои от личностните черти на Хърд, като “пасивно-агресивно поведение и егоцентрично поведение”. Тя я описа и като “пълна с ярост, с вътрешен гняв и вина”. Специалистът каза още, че такъв човек изпитва ужас от изоставяне и е готов на всичко, за да го избегне.

Според изследвания по темата, хората с истрионично личностно разстройство често се опитват да привлекат повече внимание, като са драматични или провокативни. Те могат лесно да бъдат повлияни от други хора и са чувствителни към критика или неодобрение. Хората с гранично разстройство на личността често се чувстват празни и изоставени, независимо от подкрепата на семейството или общността. Те могат да имат трудности при справянето със стресови събития и да имат епизоди на параноя. Те също така са склонни да участват в рисково и импулсивно поведение, като пиене и хазарт.

Съдът изслуша и дистанционни показания от Тара Робъртс, управителката на резиденцията на Деп на Бахамите. Тя заяви, че е била свидетел как двойката се кара на острова и е чула Хърд да казва на Деп: “Твоята песен като актьор е изпята. Ще умреш като дебел, самотен старец”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share