Очаква се засилен трафик в следобедните часове

В последния от поредицата почивни дни трафикът по пътищата се очаква да бъде засилен. Традиционно един от най-натоварените участъци в Благоевградска област е след отбивката при град Симитли, където се срещат потоците от автомобили от Банско и тези от Гърция.

Вече се образува колона от автомобили, а полицейски екипи регулират движението. С напредването на деня се очаква да се образвуат опашки на границата ни с Гърция, при гр. Кресна, на края на АМ “Струма”, както и на кръговото кръстовще преди Благоевград.

За влизащите от Гърция у нас остава валидно искането за предоставяне на зелен сертификат, отрицателен PCR или бърз тест за COVID-19.

Натоварен е и трафикът на входа на София, от страната на АМ “Тракия”. В по-късните часове се очаква да стане още по-интензивен във всички входове на София.

Движението по АМ “Хемус” при тунел “Ечемишка”, ще бъде организирано в две ленти в посока София, след като през първия от почивните дни в този участък се образува огромно задръстване заради ремонта на тунела.

Напомняне за столичани – днес е последният ден, в който синята и зелената зона в София са безплатни.

Полицейското присъствие по пътищата е засилено, полицаите ще регулират движението и ще следят за всякакви нарушения, включително за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. “Пътна полиция” предупреждава шофьорите внимателно да проучват маршрутите си и да проявяват търпение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share