Отбелязваме Международния ден на Земята

Международният ден на Земята се отбелязва днес. Тази година мотото на кампанията е „Инвестираме в нашата планета“, посочват от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

На фокус са екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Министерството, чрез своите регионални структури, ще се включи в събития, с които ще популяризира опазването на планетата. В Бургас например предстои конкурс за рисунка или изработване на анимирана картинка на тема „Възстановете нашата Земя“.

Платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда, информират от МОСВ.

За пръв път Денят на Земята е отбелязан в САЩ през 1970 г. с цел приобщаване на хората на планетата към идеята за опазване на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share