Петков: Над 1 млрд. лв. трябва да похарчим за ремонти от миналото

В Министерския съвет започна държавна координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя. Тя е председателствана от премиера Кирил Петков. В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност.

Трябва да похарчим над 1 милиард за ремонти, направени в миналото. Фирмите не искат да ремонтират, докато не си получат парите, заяви премиерът Кирил Петков преди началото на срещата.

“Над 1 млрд. трябва да похарчим за ремонти в миналото. И без да ги похарчим фирмите отказват да правят пътно поддържане. Защо обаче в миналото основни ремонти на пътищата са правени като пътна поддръжка? Тази практика трябва да се прекрати. Надявам се колегите в парламента да се разберат и плащанията към пътностроителните фирми да бъдат отпушени”, каза той.

В събитието ще участват заместник-министри, представители на Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата”, на Главна дирекция “Национална полиция”, на Агенция “Пътна инфраструктура” и други eксперти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share