КТ “Подкрепа”: Градският транспорт в София да стане безплатен

КТ „Подкрепа” предлага градският транспорт в София да стане безплатен. Според синдикатите това е напълно възможно, ако и общината, и държавата инвестират повече. Но трябвало да се въведе и данъчна реформа.

Тази година за перо „градски транспорт” в бюджета на столицата са заделени близо 170 млн. лв., а в държавния бюджет – 10 пъти по-малко.

От дружествата на авто- и електротранспорта в София обаче настояват за по-голяма финансова помощ, тъй като загубите им заради пандемията и скока в цените на тока и горивата са пагубни.

Над 100 милиона са разходите за електричество, за да функционира градският транспорт в София, отчитат от бранша. Затова от Столичната община настояват държавата да се включи с по-голяма субсидия и с актуализацията на бюджета от 1 юли да бъдат осигурени допълнителни 120 млн. лв. И все пак – до поскъпване на билета за градския транспорт в София няма да се стигне, увери кметът Йорданка Фандъкова. Но не е изключено някои линии да спрат да се движат или да минават значително по-рядко, обясни градоначалникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *