Започна обработката на зелените площи срещу кърлежи в София

Започна традиционната и задължителна обработка на зелени площи, междублокови пространства, паркове и градини в столицата срещу кърлежи, ларви на комари и гризачи. Обработките се извършват до 10 часа сутринта.

Обработват се всички общински тревни площи на територията на Столична община – междублокови пространства, паркове, градини, гробищни паркове и зелените ивици покрай улици и булеварди. До момента са обработени площите в районите “Младост”, “Слатина”, “Подуяне”, парковата и лесопарковата зона на Борисовата градина. Днес обработваме Южния парк, НДК и районите “Искър” и “Люлин”, заяви в БНТ “Денят започва” Сиана Хлебарова, главен експерт дирекция “Зелена система” към Столична община. По думите й е важно условие тревата да бъде ниско окосена, с цел обработката да бъде ефективна.

Има сигнали за кърлежи, повечето са на собственици на домашни любимци. Основното са превантивните мерки – обезпаразитяването на домашните любимци, подходящо облекло и избор на местата за разходка, допълни д-р Цезарина Илиева от РЗИ-София. Тя отправи апел към майките за деца за извършване на оглед след разходка. Кърлежът може да увеличи обема си 200 пъти, ако не бъде открит навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *