Уил Смит се оттегля от Академията за кинематографски изкуства след скандала с Крис Рок

Уил Смит обяви, че се оттегля от американската Академия за кинемотографски изкуства и науки след скандала с Крис Рок, предадоха световните агенции.

На церемонията в неделя по връчването на наградите “Оскар” – най-престижните в света на “седмото изкуство” – актьорът удари в лицето водещия, който си позволи груба шега със съпругата му. Малко след това Уил Смит получи статуетката за най-добър актьор за ролята си във филма “Методът Уилямс”.

“Не оправдах доверието на академията. Излизам от (нейния) състав и съм готов да понеса всяко наказание, което управителният (й) съвет прецени за уместно”, каза 53-годишният актьор в изявление, цитирано първо от списание “Върайъти”.

На церемонията в Лос Анджелис Уил Смит удари шамар на Крис Рок на живо по телевизията, след като комикът си позволи от сцената да се пошегува с късо подстриганата заради болест коса на съпругата му Джейда Пинкет Смит. По-малко от час след инцидента актьорът получи “Оскар”.

След инцидента Академията лично поднесе извинения на Крис Рок и на публиката. От съобщението стана ясно, че Уил Смит е бил помолен да напусне залата на театър “Долби”, където се проведе церемонията, но той отказал да го направи.

Академията образува дисциплинарно производство срещу актьора. За 18 април бе планирано заседание на нейния управителен съвет за обсъждане какви действия да бъдат предприети срещу Уил Смит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *