Витанов: Спазвайте препоръчителните мерки докъм 20 април, за да изкараме спокойно лято

Базовото репродуктивно число – и днес е 0.86. Под 1 е, даже падна под 0.9, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Здравната система продължава да се разтоварва.  От днес няма противоепидемична обстановка. Няма суперпожар. Това написа във Фейсбук профила си математикът проф. Николай Витанов.

Още не е угаснало навсякъде – има една област, в която все още го има. Но ще угасне. Затова ви препоръчвам ви да спазвате препоръчителните мерки докъм 20 април, за да се изчистим от този вирус и да изкараме спокойно лято.

Няма препълнени болници. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос. Леглата се освобождават така, че да има, ако се наложи.  Здравната система мина много добре през тази вълна.

Смъртността – полекичка спада. Както бе прогнозирано. Виждате, че има дни, в които смъртните случаи са едноцифрено число.

По гръцката граница е спокойно. Новият вариант на Омикрона още го няма. Държим така, гасим дифузното разпространение и после да се пробва да си го пали пак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *