В България независима прокуратура няма, заяви премиерът Кирил Петков

В България независима прокуратура няма. Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг снощи в Министерския съвет. „Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата на Република България под ръководството на господин Гешев”, посочи премиерът.

„Укриват се документи за повдигане на обвинение, с които лесно можем да се снабдим. Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното лице, за да не се извърши разследване по закон”, коментира още той.

Твърденията на Кирил Петков идват, след като бившият премиер и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов беше задържан за 24 часа при специализирана акция късно снощи, заедно с пиара си Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. След освобождаването им от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни да бъдат привлечени като обвиняеми.

Според премиера прокуратурата отрича законовите правомощия на разследващите органи, както и спъва дейността на всеки, който се опита да работи срещу корупцията в страната. „Прокуратурата за пореден път се държи като адвокат, когато става въпрос за хора, които са обвинени в корупция”, посочи още Кирил Петков.

„Прокуратурата има още един сериозен проблем, че по този казус работи и Европейската прокуратура. Докато обикновено се скриват факти и българската общественост не може да определи дали и как те действат, сега има паралелна европейска структура, на която вярваме повече. Ще има много ясна информация на ниво ЕС как реално действат и какво са направили. Факт е, че много хора казват, че България е превзета държава. Ние вярваме, че това няма да е така и в бъдеще. Ще се борим и ще направим всичко възможно България да е нормална европейска държава. Битката е започнала. Ще работим с всички инструменти”, заяви министър-председателят.

Източник:БТА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share