Какво се случва, ако ядете лук всеки ден

Въпреки че всеки вид зеленчук има ползи за здравето, някои от тях са много специални, като лука. Известно е, че лукът поддържа здравето на сърцето, костите и червата, но има много други предимства, от които много хора ще се изненадат. Въпреки това, ако сте чувствителни към лука, е препоръчително да се консултирате с лекар, преди да приложите някоя от изброените точки.

От Bright Side са събрали 5 ползи от лука, които можете да почувствате, ако го ядете всеки ден.

1. Увеличава плодовитостта
В миналото мъжкото безплодие се лекуваше с прегледи, операции и много тестове – но сега можем просто да пием сок от лук. Използването на голямо разнообразие от антиоксиданти (които лукът има в изобилие) е „новата вълна” за повишаване на ефективността на плодовитостта, плюс това е естествен метод.

2. Помага за синусите ни
Чудесен начин да спрете процеса на кървене от носа е използването на лук. Просто вземете половината лук и го поставете точно под ноздрите си, след което вдишайте.

Лукът съдържа витамин С и биофлавоноиди, които правят носа ни по-малко чувствителен към кървене. Друго предимство на лука е, когато носът ни е запушен. Лукът разхлабва проходите в носа, като улеснява дишането.

3. Предотвратява депресията и подобрява настроението
Лукът съдържа фолиева киселина, което е друга дума за витамин В9, и този витамин помага за предотвратяване на депресия и повишава настроението ви, като разгражда аминокиселина, наречена хомоцистеин.

4. Дъвченето на суров лук помага при кариес
Дъвченето на суров лук ще направи зъбите ви по-силни, защото се бори с всички бактерии в устата.
Просто дъвчете малко лук за 2 до 3 минути, тъй като това може да помогне и за предотвратяване на кариес.

5. Предпазва от настинки и грип

Според Люк Коутиньо, здравен експерт, лукът може да помогне за предотвратяване на настинки, кашлица, треска и възпалено гърло.
Как да го направим:
Нарежете лука на парчета.
Накиснете го във вода за 6-8 часа
Приемайте по 3-4 супени лъжици 3 пъти на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *