Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

След катастрофата, причинила смъртта на журналиста Милен Цветков, Съдът присъди на извършителя Кристиян Николов 9 години затвор за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици. Вчера Софийската градска прокуратура протестира присъдата и ще настоява Апелативният съд да признае Николов за виновен по обвинение в умишлено причиняване на смърт.

Менко Менков е адвокат на близките на загиналия журналист. Той заяви, че те ще обжалват присъдата. Да се докаже умисъл заради употреба на алкохол или наркотици е възможно, но случаите са редки, обясни адвокатът.

Има смисъл да се повдигне такова обвинение, защото в случая се касае за коктейл от няколко наркотични вещества в кръвта, както и за изключително брутално и тежко нарушаване на правилата за движение по пътищата, категоричен е Менков.

Той нарече „приказки от 1001 нощ” обясненията на обвиняемия за това как са попаднали наркотичните вещества в организма му.

Експертите бяха категорични, че особено кокаинът не може да бъде абсорбиран от организма на човек с прием на чай или паста за зъби. Това става единствено с венозен прием или вдишване, обясни адвокатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *