Започва понижение на температурите и валежи

Преди обяд над много райони ще е слънчево, но след обяд от северозапад пак ще се заоблачи и привечер на отделни места в Западна България отново слабо ще превали. Северно от планините ще духа умерен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се повишат, максималните ще са между 15°и 20°.

Повече слънчеви часове ще има до обяд и над планините, по-късно и там облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. На отделни места в планините в Западна България ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад.

В Западна и Централна Европа, в Италия и Централното Средиземноморие ще остане много ветровито и с валежи, на места значителни. Предимно слънчево и топло за сезона ще е на Пиренеите, в Западното Средиземноморие и в югоизточната половина от Балканите. В западните райони на полуострова ще има валежи, предимно от дъжд, в северозападните райони на места интензивни.

И у нас във вторник ще вали дъжд, в планините над 1500 м – сняг, но с понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът също ще премине в сняг. В сряда и четвъртък слаби валежи ще има само на отделни места, в Южна и Източна България – ще са от дъжд, в останалата част от страната и в планините – от сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *