До 19 градуса днес

Затоплянето ще продължи и максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между 14° и 19°. И утре ще бъде слънчево. Вятърът ще остане слаб, от югозапад, в Дунавската равнина – до умерен, от северозапад.

За тези, които ще стават рано, сутринта на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена, а минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Слънчево ще бъде утре и на морския бряг. Ще духа умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесно време за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е умерен с посока от запад-северозапад. Висока остава обаче опасността от лавини извън обработените писти в ски зоните

Температурите и там ще се повишават и дори по най-високите върхове ще бъдат над нулата – от 1° до 4°.

Още по-топло, в сравнение с днес, с температури по-високи от типичните за сезона ще бъде утре и на Балканите. В северната половина от полуострова ще духа слаб до умерен западен вятър.

Съществено по-топло от обичайното ще се задържи и утре на Пиренейския полуостров. В Централна Европа се очаква застудяване, а в Източна Европа ще продължи да вали сняг.

И у нас в събота облачността бързо ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще правали дъжд, в планините – сняг. В неделя слаби валежи от дъжд и сняг ще има само на изолирани места в западните райони. Максималните температури ще се понижат, но временно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *