По-строги мерки от днес във Велико Търново

И в област Велико Търново се въвеждат по-строги противоепидемични мерки от днес. Те влизат в сила от полунощ до 21 февруари.

Обществените места на закрито ще работят с 50% капацитет и в тях няма да се допускат деца без придружител.

Учениците от 5-и клас нагоре от 7 февруари преминават на ротационно обучение. За дейностите на закрито се изисква зелен сертификат.

“Първият пакет от мерки касае дейностите, които се развиват на закрито – обектите – молове, заведения за хранене, дискотеки и барове, няма да имат ограничение в работното време, но ще работят с капацитет до 50 процента. В следващите 2 седмици децата от първи до четвърти клас ще продължат да бъдат в режим присъствена форма на обучение. След ваканцията, от 7 февруари, в училище ще присъстват само учениците от класове – 7-ми, 10-и и 12-и, останалите ще бъдат на онлайн обучение. Следващата седмица ще има размяна и присъствено ще преминат учениците от останалите класове”, заяви в “Денят започва” областният управител на града Людмила Илиева.

Засега има места в болниците в района. Най-тежко е положението в Свищов, където капацитетът е на изчерпване. Мерките биха могли да бъдат коригирани при намаляване на броя на болните, каза още Людмила Илиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *