Ново захлаждане следващата седмица

Захлаждане, валежи от дъжд и сняг и силен вятър се очакват у нас в близките дни.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 80 – 90 км/ч, е обявено за днес почти навсякъде в Северна България, както и в западните части от Горнотракийската низина.

Днес облачността ще е променлива, следобед – по-често значителна и на отделни места в планинските и североизточните райони слабо ще превали. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София – около 5°-6°.

Ветровито ще е и по Черноморието. Облачността и там ще е променлива, по-често значителна и на отделни места по Северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще е много ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър.

И към времето в Европа. Предимно слънчево ще е на Пиренейския и Апенинския полуостров. Над останалата част от континента ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг, а в Северна и в повечето райони от Централна Европа ще е ветровито.

У нас, в понеделник ще има повече слънчеви часове, но във вторник ще се заоблачи и от запад ще започнат валежи. Температурите ще се понижат и дъждът бързо ще преминава в сняг. През нощта срещу сряда валежите ще се преместват на изток, като в някои райони ще са значителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *