Обвиниха Ема Уотсън в антисемитизъм заради подкрепа за палестинците

Бивши и настоящи израелски служители обвиниха британската актриса Ема Уотсън в антисемитизъм, след като тя публикува снимка на пропалестински протест с транспарант “Солидарността е просто глагол”.

Съобщението на актрисата, най-известна с ролята си на Хърмаяни във филмите за Хари Потър, привлече силна подкрепа от палестинските активисти, както и силна критика от израелските власти.

„Десет точки за “Грифиндор” за антисемитизма”, написаха бившият премиер Бенямин Нетаняху и бившият израелски посланик в ООН Дани Данон.

Настоящият посланик на Израел в ООН Гилад Ердан също разкритикува Уотсън.

“Фантастиката е възможна в “Хари Потър“, но не и в реалния живот. В противен случай, със силата на магията бихме могли да премахнем злото на “Хамас”, което има за цел да унищожи Израел и палестинската власт, като подкрепя терора“, написа Ердан.

Израелският писател Абрахам Гутман определи атаките като “подигравка с истинския антисемитизъм”.

“Ако простото признаване на съществуването на палестинците и изразяването на солидарност с тях е антисемитизъм – тогава какво не е?”, попита Гутман.

Много хора в социалните медии също посочиха злоупотребата с термина “антисемитизъм”. Според тях палестинците са сред семитските народи, така че критиката, че Уотсън е антисемит, защото ги подкрепя, е абсурдна.

4 thoughts on “Обвиниха Ема Уотсън в антисемитизъм заради подкрепа за палестинците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *