Робот прави пица на всеки 45 секунди

 „Stellar Pizza“ е ресторант, който е напълно роботизиран и произвежда по една пица на всеки 45 секунди, пише „Инсайдер“. Той е основан през май 2019 г. от трима бивши служители на космическата компания на Илон Мъск – SpaceX.

В момента „Stellar Pizzа“ работи само в Джорджтаун, Сиатъл, но планира да се разшири до Лос Анджелис следващата пролет. Поради пандемията от Covid-19 ресторантът не е отворен за посетители, но клиентите могат да поръчат доставка до дома или да вземат пицата си на място.

Тримата основатели на компанията, Бенсън Кай, Брайън Лангон и Джеймс Уахавайсън, са наели общо 23 бивши служители на SpaceX, за да им помогнат да изградят напълно автоматизирана машина за пица, която може да се побере в камион. Роботът може да приготви пицата от тестото до печенето за по-малко от 5 минути. След като започне процеса, може да произвежда една пица на всеки 45 секунди.

„Няма значение дали имате нужда от 35 пици за вашето парти, просто поръчайте“, пише уебсайтът на компанията.

Клиентите на „Stellar Pizza“ могат да поръчат продукти с чушки, канадски бекон, пилешко месо, италианска наденица, както и веган пица, а защо не и само със сирене. Ако искате да направите своя собствена пица, тя ще ви струва между $12,75 и $20,95, а всяка основна добавка ще струва съответно между $2,95 и $4,95 за зеленчуци и месни продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *