Австралия бележи рекорди по заразени за трети ден

Австралия за трети ден регистрира рекордно висок брой нови случаи на COVID-19 в събота, в двата най-гъсто обитаеми щата. Но министър председателят Скот Морисън продължи да омаловажава рисковете, защото страната облекчава ограничението на пандемията, заяви “Ройтерс”.

Щатът Нов Южен Уелс заяви за 2482 нови случая, щат Виктория заяви за 1504 нови случая, а щатът Куинсланд – заяви за 31 нови случая в събота, като дружно те надвишиха предходния връх в Австралия от 3820 случая ден по-рано. Морисън повтори в събота, че фокусът би трябвало да бъде върху хоспитализациите, а не върху действителния брой случаи, защото страната се учи да живее с вируса.

Австралия отсрочва за 15 декември отварянето на границите си Заради новия вид на ковид Досега той сподели, че възходящият брой на случаите в Нов Южен Уелс не е довел до напън върху лечебните заведения, като единствено 26 души са в интензивно лекуване. “Не бих се съгласил, че австралийците са самодоволни от това. Ние одобряваме това необикновено съществено. Най-добре е да се оправим със спокойна глава и явен проект”, сподели Морисън на медийна конференция в Хобарт в островния щат Тасмания.

Той сподели, че Австралия не е в същата обстановка като Обединеното кралство , Европа или Северна Америка, където случаите нарастват. При последното облекчение на пандемичните ограничения, изцяло имунизирани интернационалните пасажери, идващи в Сидни и Мелбърн, към този момент няма да има потребност да се изолират за 72 часа, обявиха в петък държавните управления на Нов Южен Уелс и Виктория.

Пристигащите пасажери въпреки всичко ще би трябвало да създадат PCR тест в границите на 24 часа след идването, само че би трябвало единствено да се изолират, до момента в който получат негативен резултат от пробата. Австралия затвори границите си скоро след началото на пандемията през 2020 година, което понижи случаите на COVID-19 спрямо други богати народи . Страната до момента е записала към 239 000 случая и към 2130 смъртни случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *