Освободиха шефа на „БДЖ – Пътнически превози”

По нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев се проведе извънредно заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, който взе решение за освобождаване от длъжност на Любен Нанов, управител на „БДЖ – Пътнически превози”.

Посочените мотиви са свързани с лошото мениджърско управление, свързано с ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството, съобщават от ресорното ведомство.

В съобщението на МТИТС се уточнява, че констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

„БДЖ – Пътнически превози”, като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете”, посочват от министерството.

Длъжността управител на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *