Продължението на “Сексът и градът” с рекорден брой гледания

Продължението на американския сериал “Сексът и градът” (1998-2004) със заглавие And Just Like That … е с рекордни гледания. Това съобщава онлайн изданието The Wrap. През първите 24 часа първите епизоди на сериала са заели първо и второ място по гледания сред всички филми и сериали, пуснати в платформата. Точните цифри за гледанията обаче не се посочват, но общата аудитория в САЩ към октомври е 45,2 милиона абонати.

“Сексът и градът” започва да се излъчва през 1998 г., като са заснети общо шест сезона. Сериалът е базиран на едноименния роман на Кандис Бушнел. Серийната комедия-драма за четири приятелки, независими успешни жени, се развива в Ню Йорк. Телевизионният сериал повдига различни социални теми: феминизъм, ролята на жената в съвременното общество, еднополови връзки, секс и любов. Новите епизоди на сериала са продължение на историята на приятелки, които „преминават от трудните реалности на живота и приятелството на 30-годишна възраст към още по-трудните реалности на живота и приятелството на 50-годишна възраст”.

Въпреки еднаквото значение на героините, всеки епизод е изграден около една от тях – авторката на популярната рубрика в измисления вестник “Ню Йорк Стар” – Кари Брадшоу, изиграна от Сара Джесика Паркър. Нейната героиня се радва на широка популярност по време на излъчването на сериала и по-късно е призната от критиците за един от най-изявените женски образи в историята на американската телевизия. През 2008 и 2010 г. по поредицата излизат два пълнометражни филма – “Сексът и градът” и “Сексът и градът – 2”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *