Промяна в условията за влизане в Гърция

Предварителните условия за пътуване до Гърция са удължени с още една седмица, като единствената промяна се отнася за тези, които са преминали COVID-19 и потвърждението вече не е валидно от 30 до 180 дни, а от 30 до 90 дни след първата положителна проба, според новото министерско решение, влязло в сила тази сутрин.

За ваксинираните и неваксинираните правилата остават същите и непроменени, за първите се изисква сертификат за ваксинация, за вторите отрицателен PCR или бърз тест, както и тестване на входа на Гърция, а за всички – за пътуване до южната съседка, формулярът PLF е задължителен.

Гръцкото правителство направи промени и съкрати срока на сертификата за COVID-19 от шест на три месеца, решение, което важи и за туристите, както обясни говорителят на правителството Янис Иконому.

За тези, които пътуват с отрицателен тест, независимо от гражданството и начина на влизане в страната и пристигат в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени арабски емирства, Индия, Китай , Либия „Мароко, Пакистан, Русия и Турция, предпоставка за влизане е получаване на отрицателен резултат от задължителния PCR тест/бърз тест на входните точки в Гърция. Задължителното изследване не се прилага за пътуващи, които имат валиден сертификат за ваксинация 14 дни след втората доза или потвърждение на заболяване през последните шест месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *