Ветровито и днес

Ветровито ще се задържи и днес с временно силен югозападен вятър. Предупреждение за опасни пориви е обявено в 14 области от страната.

Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 10° и 15°, на места и по-високи. Облачността ще се увеличава и по-късно през деня ще завали, първо в западните райони. След обяд от северозапад ще нахлува по-студен въздух и там дъждът ще преминава в сняг, а на много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.

Предимно слънчево ще е времето по Черноморието, но до края на деня облачността и там ще се увеличи. Ще бъде много ветровито с временно силен югозападен вятър и максимални температури между 14° и 18°.

В планините също ще се заоблачи, а след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части – от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще започне да се ориентира от северозапад. С него ще нахлува по-студен въздух и границата между сняг и дъжд бързо ще се понижи.

По-често облачно и с валежи ще бъде за пореден ден в по-голямата част от континента. Сняг ще вали на Скандинавския полуостров, Прибалтика и в Източна Европа. Интензивни валежи и гръмотевици се очакват по Централното Средиземноморие. Причината е средиземноморски циклон, който ще определя в близките дни времето и на Балканите, включително и в нашата страна . По западното крайбрежие на полуострова и в Гърция ще има проливни валежи от дъжд , придружени от гръмотевици, а в Босна и Херцеговина, както и в Сърбия ще вали сняг.

У нас в събота преди обяд ще продължи да вали в Източна България, като в югоизточните райони ще са значителни по количество. Вятърът ще отслабне, а максималните температури ще се понижат съществено. В неделя повече слънце ще има в планините. В по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, в низините и мъгливо, но ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *