Българските пожарникари отбелязват днес професионалния си празник

Българските пожарникари отбелязват днес професионалния си празник. Датата е определена в чест на първият събор на пожарните командири, проведен в София преди 116 години.

По повод днешния ден плевенските пожарникари реставрираха и дариха на Регионалния исторически музей машина от 50-те години.

Продължава и седмицата на пожарната безопасност с инициативата “отворени врати”.

Дарението е машина, използвана от бившата “Гражданска защита” за химическо разузнаване. Тя е от 50-те години на миналия век, комисар Станислав Атанасов, директор на Регионалната дирекция:

“Група ентусиасти, служители я възстановиха и реставрираха. В един приличен вид сме я предали. В Регионалния исторически музей намериха подходящо място, където тя е изложена и може да бъде видяна от гражданите на град Плевен”.

По повод празника са наградени 21 огнеборци, продължава и седмицата за пожарна безопасност.

“До 17 септември като през този период във всички наши служби са организирани дни на отворените врати и могат да заповядат да видят техниката, екипировката, с която разполагат пожарникарите. Да се запознаят с естеството на пожарникарската професия и се надяваме в най-младите да запалим искрата с пожелание за постъпване на служба при нас”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *