На тези дестинации ще ви трябва ваксина или тест за отсядане в хотел

С увеличаването на броя на новите случаи на заразени с COVID-19 и особено на тези с Делта варианта, държавите са принудени отново да затягат мерките.

В опита си да осигурят безопасност за местните и туристите, без да съсипват туристическия сезон, властите на много места въвеждат нови правила и засега избягват пълните локдауни, които познаваме от предишните вълни на коронавируса.

Предоставянето на отрицателен PCR тест или ваксинационен сертификат е предпочитаната мярка в редица държави в Европа и отвъд. Докато в някои от тях това правило важи за музеи, ресторанти или търговски центрове, в други е задължително изискване за отсядане в хотел.

Вижте кои са туристическите дестинации, на които към момента се изисква тест или ваксина за туристите в хотелите.

Мексико

Заради увеличаването на броя на новите случаи на заразени с COVID-19 някои от най-популярните курорти в Мексико въведоха нови мерки и изискват представяне на сертификат за ваксинация или отрицателен тест за влизане в обществени места като хотели, барове и ресторанти. Това включва полуостров Юкатан с обичаните от туристите Канкун, Косумел, Плая дел Кармен и руините на Тулум, както и в курорта Масатлан.

В момента Мексико отбелязва най-високия брой новозаразени от януари насам с около 14 000 нови случая на ден, уточнява “Форбс”, като се позовава на информация на “Ройтерс”..

Португалия

От началото на юли в някои португалски градове (начело със столицата Лисабон) се изисква тест или ваксина за отсядане в хотел. В 60 общини, сред които Лисабон и Порто, това изискване важи и за ресторантите от петък до неделя.

Австрия

В Австрия важи така нареченето “правило 3G” – “Getestet, Geimpft, Genesen” (тестван, ваксиниран, излекуван) за влизане в хотели, ресторанти (на закрито), нощни заведения и културни събития.

Абу Даби

Хотели, наред с училища, ресторанти и търговски центрове от 20 август в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, ще са достъпни само за ваксинирани лица. Засега подобни правила не се предвиждат за Дубай, друго от седемте емирства, съставляващи ОАЕ. Всяко емирство има свои правила за влизане на чужденци на територията му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *