Съд отказа да отстрани бащата на Бритни Спиърс като попечител на финансите ѝ

Съд в Лос Анджелис отказа да удовлетвори искането на американската певица Бритни Спиърс баща ѝ да бъде отстранен като попечител на нейнните финанси, съобщи сп.”Variety”.

Адвокат на звездата е подал иск и съответните документи преди няколко месеца. Преди това съдът се съгласи да включи частна финансова компания сред попечителите на авоарите на певицата. Но отстраняването на родителя ѝ е отказано.

Искът и решението по него са различни от делото, по което преди дни поп иконата даде публични показания и направи шокиращи разкрития за отношението към нея от страна на баща й.

Бритни Спиърс бе обявена за частично недееспособна през 2008 г. заради проблеми с наркотици и опасения за душевното ѝ здраве. Повече от десет години парите ѝ бяха контролирани от Джеймс Спиърс и назначен от съда адвокат. Бащата вземаше повечето от решенията, свързани с кариерата и личния живот на блондинката. Авоарите ѝ се оценяват на около 60 милиона долара.

След показанията ѝ пред съда, в които Бритни Спиърс отправи обвинения към баща си, той е поискал от магистратите, които наблюдават попечителството, да разследват обвиненията.

Джеймс Спиърс посочва в молбата си, че няма никаква власт над личния живот на дъщеря си през последните две години, предава БТА. Затова той настоява съдът да разследва “сериозните обвинения, свързани с принудителен труд, принудително медицинско лечение и терапия, неподходящи медицински грижи и ограничаване на личната свобода”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share