Кейт Мидълтън основа център за малки деца

Кейт, съпругата на британския принц Уилям, откри център за малки деца, за да насочи вниманието колко важни са първите пет години от живота. Херцогинята на Кембридж има амбицията така “да преобрази обществото за следващите поколения“.

Центърът е към клона на Кралската фондация, чиито патрони са Кейт и нейният съпруг принц Уилям. Той ще работи в три сфери – ще насърчава висококачествени изследвания, ще ангажира експерти от всички области за намиране на решения и ще разработва кампании за повишаване на осведомеността и вдъхновяване на действия.

Говорила съм с психиатри и невробиолози, с лекари, учени и родители. Ясно е, че най-добрата инвестиция за бъдещото ни здраве и щастие са първите пет години от живота”, заяви Кейт. “Като работим заедно, надявам се, ще можем да променим начина, по който мислим за ранното детство, и да преобразим живота на следващите поколения“.

От двореца Кенсингтън добавиха, че Кейт се е убедила от собствен опит, влизайки в кралското семейство, как проблеми като наркомания и насилие, разделяне на семейства и оставане без дом се коренят в най-ранните години от живота.

Откриването на центъра съвпадна с публикуването на доклада “Голямата промяна започва отрано”, написан с помощта на Лондонското икономическо училище и Центъра за детско развитие към Харвардския университет, предава БТА. Според него липсата на превантивни действия в ранното детство в Англия струва 22,5 милиарда долара, защото обществото плаща за компенсации като грижи за изоставени деца или трайни психични проблеми.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share