Нидерландските власти обявиха ново облекчаване на антиковидните мерки

Нидерландският премиер Марк Рюте обяви допълнително облекчаване на антиковидните мерки в Нидерландия, където маските ще останат задължителни само в обществения транспорт и в прогимназиите и гимназиите, предаде Франс прес.

Новата серия от разхлабване на мерките ще влезе в сила на 26 юни, каза на пресконференция Рюте. От тази дата носенето на маски вече няма да е задължително навсякъде, където може да бъде спазвана социална дистанция. Властите преценяват, че това условие не е спазено в обществения транспорт, в прогимназиите и гимназиите.

Дискотеките ще могат да отворят врати за клиенти, които предварително са дали отрицателен тест за коронавирус.

Кафенета и ресторантите от 26 юни ще имат право да излъчват футболни мачове от Европейското първенство на големи екрани на закрито и на открито, при условие че клиентите могат да седят на 1,5 метра разстояние един от друг.

“Нидерландия прави голяма крачка” към живот без ограничения, заяви Рюте.
Правителството обмисля възможността “в средата на август” да отмени хигиенните правила, както и правилата за социална дистанция.

От 5 юни ресторантите отново могат да приемат клиенти на закрито.
Преди това нидерландските власти вече отмениха вечерния час и разрешиха на ресторантите и кафенетата да приемат клиенти на откритите си площи.

От началото на пандемията Нидерландия, с население от малко над 17 милиона души, е регистрирала повече от 1,5 милиона случая на КОВИД-19 и над 17 700 починали от заразата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share