Предстои XII Зелен форум на МЕНИДЖЪР

На 22 юни 2021 г., в зала „Витоша“ на Интер Експо Център и начало в 10.30 часа ще се проведе XII Зелен форум на списание „Мениджър“. Зелената трансформация се превръща в ключова концепция за бъдещето на света. Визията на бизнеса и институциите у нас за устойчиво производство и потребление, стратегиите за въглеродна неутралност и позициониране на България в енергийната реалност на бъдещето са във фокуса на тазгодишното издание на форума.

Събитието ще протече в три дискусионни панела, модератор на форума е Ясен Гуев – бизнес консултант с дългогодишен опит в енергетиката и телекомуникациите.

В първи панел, представители на бизнеса и институциите ще говорят за прехода към кръгова икономика, предизвикателствата пред бизнеса у нас и добрите практики. Ще бъдат представени решенията, които компаниите интегрират за изпълнението на т.нар. Директива за пластмасата на ЕС, която влиза в сила от юли 2021 г. Очакваме анализи и прогнози за промените за бизнеса и потребителите, до които ще доведат новите правила за пластмасите за еднократна употреба. Ще научим повече за ролята на организациите за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци, ще бъдат представени иновативни проекти в сектора и нови технологии за превръщането на отпадъците в ресурси. Фокус на дискусията ще бъде и устойчивата мода –  до 2025 г. всички страни-членки на ЕС, трябва да приемат свои програми за разделно събиране на текстил и обувки според пакета „Кръгова икономика” на ЕС. Какви са мащабите на текстилните отпадъци и възможните решения и мерки у нас за тяхното оползотворяване. Участници в първи дискусионен панел са Антон Пейчев, старши експерт в Дирекция “Управление на отпадъците и опазване на почвите”, Министерство на околната среда и водите; Даниел Николов, търговски директор, Еко Партнърс България, Диляна Якова, мениджър регулации и устойчиво развитие, Филип Морис Интернешънъл; Геновева Петрова, основател и изпълнителен директор на Ремикс; Цветанка Тодорова, председател на УС на Браншова Асоциация Полимери.

 

Във втори панел на събитието  озаглавен „Стратегии за декарбонизация. Енергия на бъдещето“ представители на бизнеса ще дискутират по темата за въглеродната неутралност. Ще бъдат представени политики и инвестиции на компаниите у нас за намаляване на въглеродния отпечатък. Ще научим повече за потенциала на България за развитие на сектора на възобновяемата енергия и преходът на бизнеса към устойчиво използване на ресурси.  На дневен ред в дискусионния панел е и темата на десетилетието – зеления водород. Как ще расте световният пазар на горивото на бъдещето в следващите години и в кои индустрии то ще участва? Какъв е икономическият интерес на България към зеления водород и готова ли е държавата да анализира каква стойност в икономиката и за пазара на труда може да създаде внедряването на водородни технологии. В панела ще участват инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор на Тракия Икономическа Зона; Миклош Шмит, глобален ръководител на Карготек Бизнес Сървисиз и генерален мениджър на Карготек България; Калина Иванова, sustainability controller, Карготек България; Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell за България; Красимир Колев, съосновател на TokWise.

За следващото ниво екологична устойчивост ще говорят участниците в третия дискусионен панел на форума. Ще научим как бизнесът надгражда ангажиментите си за устойчиво бъдеще,  кои са иновациите за по-здрава почва, оптимизация на селскостопански ресурси и по-качествена храна за крайните потребители, ще бъдат представени колаборация между бизнес и стартъпи за разработка на решения, щадящи най-важните ресурси на планетата. Участници в панела са Мигел Колета, директор устойчиво развитие, Филип Морис Интернешънъл; Нели Ангелова, директор комуникации на Нестле за югоизточния пазар; Иво Куманов, Изпълнителен директор НИК; Мирослав Гечев, главен изпълнителен директор и съосновател на Develiot.

За присъствие на събитието е необходимо да направите своята предварителна регистрация ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share