Искат пълен одит на НДК за последните 5 години

Министърът на културата Велислав Минеков обяви на брифинг, че ще иска пълен одит на НДК за последните поне пет години.

“Много ми е странна ситуацията с тези два етажа в административната сграда на НДК, дадени на партия ГЕРБ. Естествено, това се е случило със съгласието на тогавашния министър на културата”, каза Минеков.

Тези два етажа са определени като “отпаднало състояние”, коментира министърът. “В тежко състояние се намира нашият институт за паметниците и в момента се чудим къде да го настаним, но за там не е имало два етажа в отпаднало състояние, а за партията майка е имало”, добави Минеков.

“Дадени са от един изключителен юрист, който не трябва да забравяме – господин Дани Кирилов, автор на конституция, която беше разменена за два плажа на Северното Черноморие”, каза още министърът на културата.

Загубите на НДК за десет години възлизат на 9,466 млн. лв. – от оперативна дейност, и 77 млн. лв. – от амортизационни загуби. Това се казва в позиция на съвета на директорите на НДК, обявена миналата седмица. Преди това министърът на културата Велислав Минеков съобщи, че до 1 януари загубата на НДК е 86,5 милиона лева – за периода 2017-2020 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share