Цената на шофьорските курсове надхвърли 1000 лева

Повече часове за кормуване и по-висока цена на шофьорските курсове. Вероятно сумата ще надхвърли 1000 лева. Тази тема отново излиза на дневен ред, след като преди дни служебния транспортен министър заговори за промените. Те са заложени в наредбата за шофьорски курсове, но досега няма ясно решение за новите правила.

По сегашните правила часовете за кормуване са 31, а според предложенията трябва да станат 42. Това неминуемо ще се отрази и върху цената на шофьорските курсове, като средната в момента е между 750 и 900 лв.

На курсистите им липсват им елементарни двигателни умения и навици. Това се придобива и се постига, но не може със сегашния брой часове. Виждате движението колко много нарасна, то стана вече почти невъзможно в определени часове да се грижи без да притежава необходимите умения, каза председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев. По думите му часовете за кормуване много отдавна са недостатъчни, тъй като “тази бройка е закована в едно време, в което автомобилите бяха 2-3 пъти по-малко”.

Цената няма да се повиши – цената на един моточас е същата, просто стават повече, подчерта председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите. Георгиев отбеляза, че цената на шофьорските курсове у нас са най-ниски в Европа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share