Путин: Необходим е пряк диалог с Байдън

Срещата на върха между Русия и САЩ в Женева на 16 юни може да се счита за ненапразна, ако е възможно да се създадат механизми за взаимодействие в различни области. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за предаването “Москва. Кремъл. Путин” по телевизионния канал “Русия-1″, фрагмент от който беше публикуван на сайта smotrim.ru.

Той изрази съгласие с позицията на американската страна, че редица въпроси са от взаимен интерес. Сред тях ръководителят на руската държава посочи стратегическата стабилност, темата за регионалните конфликти, екологичните мерки и грижата за околната среда като цяло, в глобален смисъл, както и сътрудничеството в областта на икономиката.

„Тоест има въпроси, при които наистина можем да работим ефективно”, подчерта руският президент. “Ако след тази среща създадем механизми за работа във всички тези области, мисля, че би било добре. Тогава може да се каже, че срещата не е била напразна”, каза Путин.

„Необходимо е да възстановим личните си контакти, отношения, да установим пряк диалог, да създадем наистина функциониращи механизми за взаимодействие в онези области, които представляват взаимни интереси”, каза руският президент.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share