Наоми Кембъл разкри защо няма бръчки

Като всеки друг модел, изкарващ прехраната си посредством своя добър външен вид, Наоми Кембъл избягва всичко, което би му навредило. В свое скорошно интервю пред сп. “Architectural Digest” черната перла обясни, че това включва дори и спането на включен климатик. Показвайки прекрасния си дом в Кения по време на видео разговор с журналиста, работещ за изданието, тя каза: “Обичам тази стая, защото в нея е по-хладно… Не че нямам климатик, но избягвам да го пускам, особено докато спя, защото той може да причини бръчки по кожата на лицето“.

Вярна ли е обаче тази теория? Според д-р Аделин Кикам отговорът е “Да”.

Климатиците драстично понижават влажността на въздуха в помещенията, което означава, че те също така изсушават и кожата. Нейната дехидратация е сериозно нещо, на което човек трябва да обърне внимание“, казва тя пред “InStyle”.

Сивкавият тен, дължащ се на нарушената защитна бариера на кожата, върху която се задържа слой от мъртви клетки, е един от първите симптоми за нейното обезводняване. Останалите включват още повишена чувствителност, придружена с раздразнение и дори лющене, водещи до образуването на фини линии, които стават все по-видими и се врязват по-надълбоко.

Експертът също така обясни пред изданието, че японско проучване, проведено през 2007 г., разкрива, че хората действително губят значителен процент от еластичността на кожата си, считащо се за основен признак на стареене, при дълъг престой на места със сух климат, водещ до преждевременна поява на бръчки.

При ниска влажност на въздуха, учените забелязаха, че кожата става по-твърда на допир, а гънките – по-ясно изразени“, каза Кикам.

Друг експерт разкри пред медията, че има определена температура, която действа изключително благоприятно на кожата на лицето.

Поддържането на нейните нива на влажност в идеалния диапазон от 30% до 50% е от ключово значение“, отбелязва основателката на “Skinergy Beauty” Присила Джиминян. “Температурата, която препоръчвам, е от 22 до 24 градуса по Целзий. По възможност винаги отваряйте един от прозорците в стаята, в която се намирайте, за да влиза свеж въздух. Ако искате да пуснете климатика, то обезателно използвайте неговия икономичен режим, по този начин, той не работи с пълна сила, като щади епидермиса“, препоръчва тя.

В момента обаче сънят за красота на Кембъл, бил той на пуснат или спрян климатик, навярно често бива прекъснат, след като наскоро 50-годишната манекенка приветства първото си дете. На 18 май т.г. тя публикува очарователна снимка, на която се вижда как държи в ръка деликатните малки крака на новородено бебе, облечено с бяла рокля на флорални мотиви, издаваща, че то е момиче

Една прекрасна малка благословия ме избра за своя майка. Чувствам се толкова благословена и горда, че имам тази нежна душа в живота си. Няма думи, които могат да опишат доживотната връзка, която сега ще споделям с теб, мое ангелче. Няма по-голяма любов от тази“, написа тогава Кембъл към поста, отбелязвайки и майка си Валери Морис-Кембъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share