Приключва работното посещение на Лаура Кьовеши

Приключва работното посещение на главния прокурор на ЕС в България. Лаура Кьовеши избра България за първата страна, която посещава след встъпването си в длъжност.

Вчера тя се срещна с главния прокурор Иван Гешев и министъра на правосъдието Янаки Стоилов, а по пътя си беше посрещната от протестиращи, които я поздравиха.

Днес Кьовеши ще обобщи резултатите от проведените работни срещи.

Иван Гешев проведе работна среща с Лаура Кьовеши

Ясно е, че основната цел на визитата е попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-ма кандидати от страната ни.

Правосъдният министър е подчертал пред европрокурора, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията квотата да бъде бързо запълнена, за да заработи европейската структура.

При срещата си с Иван Гешев прокурор номер едно на Европейския съюз е получила уверение за успешно сътрудничество между българската и общностната прокуратура.

В Tуитър Иван Гешев добави, че с Лаура Кьовеши са обсъдили предизвикателствата пред магистратите в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share