Отпадат PCR тестовете за българи, пътуващи до Нидерландия

От 4 юни 2021 г. всички български граждани, пътуващи от България, могат да влизат в Нидерландия без предварително PCR-тестване за COVID-19. Отпада изискването и за 10-дневно карантиниране след пристигане в страната. Новите по-леки условия са в съответствие със заложената цветова класификация, според която страната ни вече попада в „жълта” категория по отношение на епидемиологичния риск. Тестовите и карантинни изисквания остават за пристигащите в Нидерландия от високорискови държави с „оранжев” и с „червен” код.
Няколко дни по-рано, холандското правителство въведе промяна и в изискванията за тестване на транзитно преминаващите пътници. Съгласно новите правила задължителното тестване на транзитно преминаващите пътници през летище Schiphol в Амстердам отпада, независимо от цветовата класификация на страната, от която пристигат. Всички, които се прекачват на летището са освободени от изискването и не е необходимо да представят отрицателен тест. Условието е трансферните пътници да престояват на летището не повече от 24 часа, без да напускат определената за това зона. Правилото се прилага за полети на KLM Royal Dutch Airlines, както и за трансфери на други превозвачи през Schiphol.
От авиокомпанията препоръчват преди пътуване пътниците да посетят уебсайта на KLM TravelDoc (www.klm.traveldoc.aero/), за да проверят актуалните изисквания.
От началото на пандемията основен приоритет за KLM е опазването на здравето на пътниците и служителите на компанията. Неслучайно, през месец май, компанията беше удостоена с наградата APEX Diamond Award за здравна безопасност. Отличието е възможно най-високото ниво на сертифициране за авиокомпаниите в областта на здравето и безопасността. Наградата на APEX е важна гаранция за пътуващите, че летят безопасно с KLM на възможно най-високото ниво в световен мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share