Днес ще бъде слънчево

Последният работен ден ще е слънчев с високи температури, след обяд в интервала от 16 до 21 градуса. В ранните часове има условия за ниска облачност или мъгла в Югоизточна България. По-късно ще започне заоблачаване от запад на изток, без валежи в рамките на денонощието. В планините времето ще е приветливо с температури в топлата част на деня от 2 до 10 градуса. Следобед ще започне заоблачаване, ще се усили и вятърът със силни пориви от запад.

През почивните дни над Балканите ще премине студен фронт с усилване на вятъра и слаби превалявания в събота. След като паднат температурите, в Североизтока, в Предбалкана и тук-там в Родопите ще превали слаб сняг. В неделя в западната половина на страната вече ще се е показало слънцето, докато на изток ще остане облачно с възможност да превали слабо.

В началото на следващата седмица ще остане хладно с дневни температури около 10 градуса. Около средата на седмицата ще има условия за валежи от дъжд и сняг. След това температурите ще се повишават.

Заради тихото време в някои по-гъсто населени котловини се натрупаха атмосферни замърсители. 6 от станциите на Изпълнителната агенция по околна среда тази сутрин отчитат повишени нива на фини прахови частици. Концентрация над допустимите нива има във Видин, София, Варна, Бургас, Пловдив и Смолян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *