151 души са новите милионери у нас

151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част са от последното тримесечие на 2020 година”, заяви в рубриката „Чети етикета” финансовият консултант Стойне Василев. По думите му се запазва тенденцията по цял свят по време на криза богатите да забогатяват още повече, а бедните да обедняват. Тук става въпрос за милионери с депозити в търговските банки в България, със сигурност има и други, чийто пари са вложени в имоти, бизнес и т.н. Към края на 2020 г. общият брой на милионерите у нас е 1180 души, каза още Василев.

Тук говорим за пари на светло. Това са хора, които са направили по-големи депозити на физически лица и са продали други активи по време на пандемията, уточни финансистът. Между тези милионери се разделят общо 3 милиарда лева, като средно на човек се падат по 2 567 000 лева.

По думите на Василев депозитите по време на пандемия се увеличават, с изключение на тези до 1000 лева. „Миналата година сме спестили повече от 5 млрд. лева, което е рекорд. Най-голямо е увеличението в депозитите между 10 и 20 хиляди лева, уточни Василев.

За малките депозити до 1000 лева той коментира, че при тях се бележи спад, тъй като повечето хора ги използват за покриване на текущи нужди по време на пандемията. Той посъветва зрителите да започнат да спестяват отново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *